Hyppää sisältöön
Nainen selaa eKirjaston palveluita tabletilla ja tietokoneella.

Verkkopalvelut

Kainet-Finna-verkkokirjastossa ovat Sotkamoa lukuunottamatta muiden Kainuun yleisten kirjastojen aineistot sekä Kainuun museon kirjat. Verkkokirjasto löytyy osoitteesta kainet.finna.fi.

Selaa verkkokirjastoa.

Selaa Kainuun museon aineistoa verkkokirjastosta.

Kirjaston lokikirjasta löytyy kirjaston henkilökunnan kokoamia luku-, katselu- ja kuunteluvinkkejä sekä tietoa kirjaston lukupiirin toiminnasta.

Mene kirjaston lokikirjaan.

E-aineistot

Kajaanilaisten käytössä on sekä kuntien yhteisen E-kirjaston että Pohjoisen eKirjaston palvelut.

Kuntien yhteinen E-kirjasto sisältää kotimaiset e-kirjat, äänikirjat ja aikakauslehdet. E-kirjastoa käytetään puhelimella ja tabletilla. E-kirjasto-sovelluksen voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupastasi. Kansalliskirjasto tuottaa E-kirjaston yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin yhteisestä Pohjoisen eKirjastosta löytyy seitsemän erilaista e-palvelua: vieraskielisten e-kirjojen ja äänikirjojen lainaus OverDrive, kotimaiset sanomalehdet ePress, ulkomaisten lehtien lukupalvelu PressReader, Cineast-elokuvapalvelu, musiikkipalvelu Naxos Music Library, laulun- ja soitonopetuspalvelu Rockway, sekä taidemusiikin dokumentteja ja konserttitaltiointeja tarjoava Medici.tv.

Palveluiden käyttöön tarvitaan Kainet-kirjastokortin numero ja pin-koodi. eKirjaston hankintaehdotukset voi tehdä Outi-verkkokirjastossa. Valitse hankintaehdotuksen kirjastoksi Oulu.

Tutustu e-palveluihin verkkokirjastossa.

Tee Pohjoisen eKirjaston hankintahdotus.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Celian verkkopalvelujen käyttäjäksi voi rekisteröityä Kajaanin pääkirjastossa. Kun tavallisen painetun kirjan lukeminen on hankalaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, tai vaikka reuman vuoksi, voi äänikirja tulla avuksi. Celian verkkopalvelussa on saatavilla jo yli 40 000 äänikirjaa suoraan omalle kotikoneelle. Tarkista oikeutesi Celian palveluihin ja tutustu Celiaan palvelun verkkosivuilla. Jos koet Celian verkkopalvelut omaksesi, ota yhteyttä Kajaanin pääkirjaston henkilökuntaan. Yhteyshenkilö pääkirjastolla on kirjastonhoitaja Päivi Ojala.

Lue lisää Celiasta.

Lue Celian asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Celian yhteyshenkilö pääkirjastolla

Kainuulaista kulttuurihistoriaa on Digi-kirjastoon sisältyvä kokoelma, johon on koottu vanhaa kainuulaista kirjallisuutta ja muuta Kainuun kirjallisuus- ja kulttuurihistoriaan liittyvää aineistoa.

Tutustu Kainuulaista kulttuurihistoriaa -kokoelmaan.

Tietokantoja

  • Arto-aineistot sisältävät kotimaisia, myös kainuulaisia, artikkeliviitteitä. Arton kokoelmat löytyvät vuoden 2020 alusta alkaen Finnasta sekä Kansalliskirjaston hakupalvelusta.

    Selaa Arton kokoelmia Finnassa.

    Selaa Arton kokoelmia Kansalliskirjaston hakupalvelusta.

  • Digi-kirjasto kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa. Suurin osa aineistosta on kirjastojen kotiseutukokoelmiin kuuluvaa materiaalia. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja linkitettävissä.

    Tutustu Digi-kirjastoon.

  • Fennica on Suomen kansallisbibliografia. Tiedot Suomessa julkaistuista kirjoista, kausijulkaisuista, kartoista av-aineistosta ja atk-tallenteista. Fennican aineistot löytyvät Kansalliskirjaston hakupalvelusta.

    Lue lisää Fennicasta.

  • Finna.fi on kirjastojen, museoiden ja arkistojen hakupalvelusta löytyy viitteitä, e-aineistoja, lehtiä ja kuvia.

    Tutustu Finna.fihin.

  • Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön säilyttämisestä, kuvailusta ja käyttöön asettamisesta osana ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamista.

    Tutustu Kansalliskirjastoon.

  • Kirjasampo on kirjastojen yhteinen palvelu, josta löytyy laaja valikoima kirjailija- ja kirjallisuusesittelyjä.

    Tutustu Kirjasampoon.

  • Kirjastot.fi on valtakunnallinen palvelu, josta löytyy ohjeita ja linkkejä kirjastoihin, tiedonhakuun ja palvelusivuille.

    Tutustu Kirjastot.fihin.

  • Melinda on yliopistokirjastojen yhteistietokanta, joka sisältää viitetiedot mm. eri yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston kirjoista.

    Tutustu Melindaan.

  • Näytelmät.fi on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ylläpitämä sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu. Palvelu sisältää näytelmiä, klassikoista nykydraamaan. Yli 5000 teoksen joukosta löytyy sekä kotimaisia näytelmiä että käännöksiä.

    Tutustu Näytelmät.fi -sivustoon.

  • Project Gutenberg sisältää tuhansia vapaasti ladattavia ja luettavia kirjoja.

    Tutustu Project Gutenbergiin.

  • Suomen kansallisbiografia on kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja, tiivistelmät vapaasti käytössä.

    Tutustu Suomen kansallisbiografiaan.

  • Kansallisarkiston Tuomiokirjahaku-verkkopalvelussa on mahdollista selata ja hakea 1800-luvun renovoituja tuomiokirjoja Suomen alueelta. Digitoituihin asiakirjoihin on tehty automaattinen tekstintunnistus tekoälyä hyödyntävän HTR-teknologian avulla.

    Tutustu Tuomiokirjahaku-palveluun.